E

L’ENTRADA AL PAÍS

Si ets ciutadà de la Unió Europea, Suïssa, Noruega, Islàndia o Liechtenstein necessites un passaport vàlid o targeta d’identificació.

Si véns d’Andorra, Argentina, Austràlia, Brasil, Brunei, Canadà, Xile, Costa Rica, Croàcia, El Salvador, Guatemala, Hondures, Israel, Japó, Malàisia, Mèxic, Mònac, Nicaragua, Nova Zelanda, Panamà, Paraguai, San Marino, Corea del Sud, el Vaticà, Singapur, EUA, Uruguai o Veneçuela has de presentar un passaport vàlid que et permetrà romandre a Espanya per un període màxim de noranta dies.

Si véns d’un altre país has de sol·licitar un visat al consolat espanyol del teu lloc de residència, d’acord amb els criteris establerts per la Unió Europea. També has de presentar un passaport vàlid. És possible que hages d’especificar el motiu de la teua sol·licitud d’entrada a Espanya. D’altra banda, si ho consideren oportú, les autoritats espanyoles poden exigir-te el document justificatiu de l’establiment d’allotjament a Espanya, la confirmació de la reserva d’un viatge organitzat, el bitllet de tornada o de circuit turístic o invitació d’un tercer. A més, també poden requerir que demostres que posseeixes fons suficients per al teu sosteniment durant l’estada a Espanya.

 

Més informació: Ministeri de l’Interior

A

L’AEROPORT DE VALÈNCIA

València disposa d’aeroport amb connexió directa a les principals ciutats europees i connexió amb un sol transbordament amb tots els aeroports europeus i els principals aeroports del món. En l’enllaç següent pots consultar la web de l’Aeroport de València i disposar d’un enllaç amb les companyies que operen actualment en aquest aeroport.

Aeroport de València

Companyies que operen a l’Aeroport de València

V

LA CIUTAT DE VALÈNCIA

València és la tercera ciutat d’Espanya per grandària, amb una població d’aproximadament d’un milió i mig d’habitants a la seua àrea metropolitana. Capital d’una comunitat autònoma eminentment turística, amb 470 quilòmetres de costa, la ciutat ofereix notables atractius artístics, tant en construccions de diverses èpoques com en el contingut dels seus museus. La seua llum, la seua història i la seua cultura, en la qual s’aprecien influències dels pobles que van dominar l’entorn, fan de València i de la Comunitat Valenciana un lloc d’un notable patrimoni artístic amb figures com ara Joan de Joanes, Ribera, Sorolla, Mariscal o Santiago Calatrava.

Vols saber-ne més? Et convidem a visitar la web oficial de la ciutat, on trobaràs informació sobre l’aeroport, el transport, la població, el clima, les llengües i l’àmplia oferta d’oci, festes, activitats culturals i gastronomia que t’ofereix aquesta ciutat.

 

www.turisvalencia.es

DESPLAÇAMENTS PER LA CIUTAT

A València disposes d’una àmplia xarxa d’autobusos per desplaçar-te per tota la ciutat amb diferents tipus d’abonaments segons les teues necessitats.

 

www.emtvalencia.es

 

La xarxa de metro i tramvia també et permeten moure’t per la ciutat sense complicacions i t’apropa a tota l’àrea metropolitana de la ciutat de València.

 

www.metrovalencia.es

 

L’Ajuntament disposa també d’un sistema municipal de lloguer de bicicletes (Valenbisi) que disposa de nombroses estacions per tota la ciutat. T’hi pots abonar de manera senzilla.

www.valenbisi.es

 

DESPLAÇAMENTS PER ESPANYA

SEGURETAT CIUTADANA

Per visitar altres ciutats espanyoles, hi ha, a més de l’avió, una extensa xarxa de ferrocarril que connecta pràcticament tot el territori nacional. En l’enllaç següent hi tens més informació.

www.renfe.es

Ñ

Per garantir una feliç estada a València recomanem prendre les mateixes precaucions que a qualsevol altra gran ciutat gran europea: no portar damunt grans quantitats de diners; no perdre de vista els objectes personals; anar amb compte amb els carteristes en llocs on hi ha grans masses de persones o al transport públic; no caminar sol per zones solitàries o marginals, etc. En qualsevol accident o emergència pots recórrer al telèfon d’emergències 112.

 

Consulta els consells de la Policia Nacional

i de la

Policia Local de València

S

SISTEMA SANITARI

La targeta sanitària europea cobreix en general qualsevol ciutadà de la Unió Europea. Aquesta targeta és emesa al país d’origen abans de l’estada.

Hi ha altres països que no formen part de la Unió Europea, però amb els quals Espanya ha arribat a acords en sanitat. Aquests països són Andorra, Brasil, Xile, Equador, Panamà, Paraguai, Perú, Suïssa, el Marroc, etc. Si véns d’algun d’aquests països has de posar-te en contacte amb l’ambaixada espanyola al teu país per obtenir-hi més informació.

Si no estàs interessat en l’opció anterior (sistema públic de salut) o si véns d’un altre país, has d’obtenir una assegurança mèdica privada que et cobrisca a Espanya. El cost pot variar ja que canvia d’acord amb els serveis que presten.

És molt important per al visitant aclarir les condicions d’assegurança de salut abans d’eixir del país propi.

Si ets estudiant Erasmus, pots disposar de la targeta sanitària europea, la qual et dóna accés als serveis mèdics normals. Si no ets estudiant de la Comunitat Europea, pots accedir a l’assegurança mèdica que proporciona la Universitat:

 www.uv.es/DSSQA/general/gabinets.html

MONEDA I BANCS

Espanya és membre de la Unió Monetària Europea, la moneda de la qual és l’euro (€). Un euro es divideix en cent cèntims. Hi ha vuit monedes diferents: d’un cèntim, de dos cèntims, de cinc cèntims, de deu cèntims, de vint cèntims, de cinquanta cèntims, d’un euro i de dos euros. Hi ha set bitllets diferents: de cinc euros, de deu euros, de vint euros, de cinquanta euros, de cent euros, de dos-cents euros i de cinc-cents euros. En la majoria de comerços no canvien bitllets de dos-cents ni de cinc-cents euros.

La majoria d’hotels, restaurants i comerços accepten les principals targetes de crèdit: VISA, Màster Card, American Express, Diners Club, etc. Si tens qualsevol incidència, posa’t en contacte amb el teu banc.

Per a fer transaccions és convenient obrir un compte bancari a Espanya a través de la banca en línia o en un banc pròpiament dit. Als campus de la Universitat Politècnica de València i de la Universitat de València tens oficines bancàries de les següents entitats: Bankia i Banco de Santander.

L

LLEIS ESSENCIALS

Els ciutadans han de respectar la convivència i la tranquil·litat ciutadanes. Tots hem d’evitar conductes d’abús, arbitrarietat, discriminació, violència física o coacció de qualsevol tipus.

Cal respectar, no embrutar ni degradar de cap manera els béns i les instal·lacions públics i privats, així com l’entorn mediambiental. Igualment, cal respectar les normes d’ús i comportament establertes als vehicles de transport i als edificis públics; atendre les indicacions de la Policia Local o del personal d’altres serveis municipals competents.

Tots tenim l’obligació d’utilitzar correctament els espais públics de la ciutat i els serveis, així com les instal·lacions, el mobiliari urbà i altres elements dels espais públics, i respectar el dret que també tenen els altres d’usar-los i gaudir-ne.

T’interessa conèixer la Llei antitabac i les lleis relacionades amb la conducció de vehicles.

XARXA ELÈCTRICA

El subministrament d’electricitat a Espanya és de 220 volts AC, 50 Hz. Els endolls compleixen la normativa europea amb el sistema de gafes redones. No obstant això, la majoria d’hotels tenen adaptadors per a diferents endolls. Assegura’t que els aparells elèctrics que utilitzaràs (ordinadors, carregadors de telèfons mòbils, màquines d’afaitar, etc.) funcionen amb aquest voltatge.

 

http://www.spain.info/en/antes_del_viaje/consejos-practicos/

X

VLC/CAMPUS

VLC/CAMPUS es la propuesta conjunta impulsada por la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de València (UPV) y el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) para la creación en el área metropolitana de Valencia de un Campus de Excelencia Internacional.

©2013 VLC/CAMPUS. Todos los derechos reservados

 

Proyecto financiado por el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, y el Ministerio de Economía y Competitividad en el marco del Programa Campus de Excelencia Internacional.